Söimme viikolla sovellettuja nakkisämpylöitä pyöreiden hampurilaissämpylöiden kanssa, pitkulaisia ei sitten ollutkaan pakastimessa, vaikka olin valmis vannomaan, että on. Pyöreitä sämpylöitä jäi yksi ja olimme jo laittamassa se kuivumaan lintuja varten, kun tulin ajatelleeksi, että siitä riittäisi kyllä aamiaisella kahdellekin, kun vähän väkertäisin.
Aamiainen kahdelle
- 1 kotitekoinen hampurilaissämpylä
- 1 kananmuna
- 1 dl maitoa
- nokare voita
- suolaa ja pippuria
- ruohosipulia
- 4 viipaletta pekonia
- 2 kananmunaa
Leikkasin hampurilaissämpylän kuuteen viipaleeseen poikittain. Sekoitin kananmunan maitoon ja maustoin seoksen suolalla ja pippurilla. Leikkasin ruohosipulia silpuksi. Kuumensin paistinpannua ja sulatin nokareen voita. Kastoin sämpyläviipaleet munamaidossa ja nostin viipaleet pannulle paistumaan. Molemmin puolin pari kolme minuuttia ja valmista tuli.
Paistoin samaan aikaan kahdessa pienessä blinipannussa pekonin ja kananmunat. Pekoni reunoille ja kananmuna keskelle, pippuria päälle. Tarjolla oli myös marjasmoothieta, maitokahvia ja mummonsekomehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti