tiistai 3. toukokuuta 2022

Maekjeok – korealainen marinoitu possu

 

Nyt on toinen k-drama katsottuna ja kapteenikaiho hieman helpottaa, se on vaihtunut kenraalihaikailuksi. Siksi söimme jälleen korealaisittain. Kauankohan Antti tätä kestää? Mitä veikkaatte? Otin ohjeen jo tutuksi tulleesta Korean Bapsang-blogista, se on ihan mahtava aarreaitta korealaisen ruoan maailmaan. Pienensin marinadin määrää, sillä tein paljon pienemmän annoksen ruokaa kuin blogin ohjeessa. 

Maekjoek – marinoitu possu grillilevyllä

  • 130 g possunlihaa (2 ohutleikettä, jotka kävisivät hyvin leivitettäviksi)
  • 1 tl soijapaputahnaa (doenjang)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl miriniä
  • 1 tl sokeria 
  • 1 tl hunajaa 
  • 1 rkl raastettua sipulia
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • 2 tl inkiväärimurskaa
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä 
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria 
  • paistamiseen öljyä
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi, tähän käynee hyvin ulkofile ja sisäfile tai oikeastaan mikä vaan possupala, jonka saa leikatuksi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi ja kääntele possupalat mukaan. Jätä maustumaan ainakin tunniksi. 

Kun on aika paistaa lihat, tee se pienessä määrässä öljyä pannulla tai grilliparilalla. Minä kokeilin uutta korealaista grillilevyäni, jossa on keskellä syvennys ja reikä, josta lähtee levyn alla putkilo paistopinnan alapuolta ulkopuolelle. Sitä pitkin liika rasva ja marinadi valuu putken pään alle asetettuun kupposeen. 



Laitoin lisäkkeiksi samalla grillilevyllä minimaalisen pieniä kevätsipuleita ja makeaa punaista paprikaa. Toisena lisäkkeenä oli kevätsipulilla höystetty munakasrulla ja kolmantena yksi kiekko instant-nuudeleita. Luulin, että siinä laadussa olisi mustapapujauhetta mausteeksi, mutta se olikin punaista tulista jauhetta. Onneksi en kumaissut koko pussia kerralla nuudeleihin, olisi ollut liian tulista (käytän samoja instant-nuudeleita jjapaguria tehdessäni ja tiedän, että koko pussi on liikaa). 



Tätä ruokaa voisimme tehdä siskoni kanssa seuraavan kerran, kun vietämme k-weekendiä. Ja laseihin tietysti sojua!

5 kommenttia:

  1. Me bongattiin K-kaupasta semmoista ihan ohueksi leikattua kasslerpihviä. tehtiin siitä korealaista kans; toimi mahtavasti. Hyvä tuote ja kohtuuhinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoista pitääkin kokeilla, possunkylkiviipaleet sain kuivattua liialla paistamisella.

      Poista
  2. Tuli mieleen, että onko sulle tuttu Korean suurlähetystön toimittama keittokirja Bap https://korealainenkeittokirja.fi/e-kirja/ sen saa ladattua tuolta sivustolta valikosta ilmaiseksi E-kirjana. Hyviä reseptiä ja hurjan paljon ruokakulttuuriin liittyvää. Suosittelen!

    VastaaPoista