torstai 12. toukokuuta 2022

Valkoinen parsa piccata


Olemme syöneet jo muutaman nipun eurooppalaista vihreää parsaa, tänään oli valkoisen parsan vuoro. Se ei ole minun suurin suosikkini, mutta Antti pitää siitä aika paljon. Otin vinkit täältä. Ylläolevassa kuvassa valkoinen parsa näyttää kyllä niin valjulta kuin se onkin! 

Valkoinen parsa piccata kahdelle

  • 1 nippu valkoista parsaa (tässä nipussa oli 11 pulskaa parsaa)
  • 3 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5  tl vehnäjauhoja (tosiaan, aika vähän) 
  • 2 rkl valkoviiniä 
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kasvislientä (tein tipasta fondia ja vedestä)
  • ripaus suolaa
  • pippuria (oma lisäykseni)
  • sitruunan kuorta raastettuna (oma lisäykseni)
  • 1 rkl pieniä kapriksia valutettuna
Kuorin parsat ohuesti, uskokaan tai älkää, minulla on siihen oma vekottimensakin. Katkaisin myös varret saman mittaisiksi. Höyrytin parsoja muutaman minuutin parsakattilassa (sellainenkin minulla on, mutta useimmiten käytän sitä muihin tarkoituksiin).

Sulatin voin pannulla ja lisäsin valkosipulin hienonnettuna, kuullotin sitä hetkisen. Lisäsin sitten jauhot (laitoin varmaankin vähän enemmän, yksi teelusikallinen olisi ollut ihan älyttömän vähän), viinin, sitruunamehun ja liemen. Keitin kasaan, mutta kun sitä ei ollut alunalkaenkaan paljon, niin kokoonkeittämisessä ei mennyt kuin hetkinen. 

Nostelin parsat pannulle ja kääntelin niitä, että ne saivat kastiketta kylkiinsä. Nostin kannen päälle ja annoin parsojen kypsyä loppuun, ei liiaksi, ettei niistä tule lötköjä. Asettelin parsat lautaselle, maustoin suolalla, pippurilla ja kapriksilla. Sitruunankuoren unohdin kuvasta, muistin sen vasta kun istuin jo pöytään. Lisänä oli pollo piccada, mutta sen postaan toisena päivänä. 


Giro d'Italia jatkui tänään kuudennella tasamaaetapilla Italian länsirannikkoa pitkin. Yksinäinen hatkailija ajettiin kiinni vähän ennen loppua ja massakirin voittajaksi ajoi kisan toiseen etappivoittoonsa Arnaud Demare. Caleb Ewan tuli toiseksi ja  Mark Cavendish jäi kolmanneksi, vaikka melkein jo ehdin iloita hänen puolestaan. Kokonaiskilpailun johdossa jatkanee Juan Pedro Lopez, tulostiedot tuolta Italiasta tulevat sitten, kun jaksavat.

2 kommenttia:

  1. Valkoinen parsa on paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää, kun ei pilaa sitä, kuten usein olen tehnyt, kypsentänyt liikaa, tai kuorinut liian vähän. Eilen onnistui kyllä ja oli hyvä kirpeä kastike!

      Poista