Ostimme matkakäyttöön muutamia pakastettuja turskapaloja muistaakseni Saksasta ja otin kaksi näistä paloista tänään ateriaksemme. Suosikkiblogissani Spain on A Fork oli juuri eilen ja halusin heti kokeilla sitä. Olin sattumalta juuri ostanut valkoisia papujakin pitkästä aikaa. Tämä oli hyvin helppo ja nopea ruoka ja Albertin mukaan erittäin tyypillinen Katalonian ruoka, vaikkei kuulema ole juurikaan saanut suosiota muualla maassa saati ulkomailla. Albert käytti nahallista valmiiksi suolattua kalaa, mutta minulla oli nahatonta ja suolasin parhaani mukaan itse.
Turskaa valkoisten papujen kanssa
- 1 tetra säilöttyjä valkoisia papuja
- tilkka oliiviöljyä
- 2 palaa nahatonta turskaa (noin 100 g/kpl)
- suolaa ja pippuria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 kynttä valkosipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- 1 tl pimentonia
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 0,5 dl oliiviöljyä paistamiseen
- tuoretta persiljaa
- Huuhtele pavut lävikössä ja kun olet ravistellut suurimman osan vedestä pois, levitä tilkka oliiviöljyä uunivuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi, niin etteivät pavut ole päällekkäin.
- Kuivaa kalapalat paperilla ja pyörittele ne jauhoissa, joihin olet sekoittanut suolaa ja pippuria.
- Kuumenna uuni 190 asteeseen.
- Kuumenna paistinpannulla puolisen desiä oliiviöljyä ja paista kalapaloja pari minuuttia puoleltaan.
- Nosta kalapalat papujen päälle.
- Lisää pannulle jääneeseen öljyyn valkosipuliviipaleet ja paista niitä sen verran, että ne ottavat hieman väriä, mutteivat pääse palamaan.
- Ropsauta reippaasti pimentonia pannulle ja kaada mukaan myös viini. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna kastikkeen kiehua kaksi minuuttia ja lusikoi sitten valkosipuliviipaleet kalapalojen päälle ja lurittele kastike kalapalojen ja papujen päälle.
- Nosta vuoka uuniin 10 minuutiksi, siinä ajassa kala kypsyy loppuun ja pavut kuumenevat.
- Ripottele pinnalle silputtua persiljaa.
- Se on siinä! 20 minuuttia. Hyvää, yksinkertaista, eikä montaa raaka-ainetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti