Kotiintulopäivänä pitää ruokaa saada nopeasti lautaselle, eikä tämä pastaruoka kauan aikaa vienytkään. Ei vienyt syöminenkään, sen verran nälkä meillä oli. En voi espanjalaisuudella paljon keulia, mutta chorizo saa nyt edustaa Espanjaa ylpeästi.
Chorizopasta kahdelle
- 250 g pastaa
- runsaasti suolattua vettä pastan keittämiseen
- 10 cm pätkä chorizoa paloiksi leikattuna
- 2 uuden sadon sipulia silppuna
- 1 valkosipulin kynsi silppuna
- 12 eriväristä kirsikkatomaattia puolikkaiksi leikattuina
- 1 pakkaus balkanilaista halloumikopiota kuutioiksi leikattuna (Lidlistä)
- 1 rkl oliiviöljyä
- pippuria
- basilikaa
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä hetkinen.
- Lisää pannulle halloumikuutiot ja paistele kuutioihin sievä paistopinta.
- Kuumenna toista pannua ja paahda sillä ilman lisärasvaa chorizopaloja.
- Lisää chorizopalojen seuraksi puolitetut tomaatit ja sekoittele.
- Kun pasta on kypsää, kaada se lävikköön ja sekoita pasta toisella pannulla olevaan halloumiin.
- Lisää mukaan toiselta pannulta vielä tomaatit ja chorizopalat.
- Sekoita, mausta pippurilla ja lisää annoksiin basilikaa.
Oikein pätevä pastaruoka, tiskiä tuli tietysti yksi kattila ja kaksi pannua, kun en halunnut lepuuttaa odottamassa sen enempää halloumia kuin chorizoakaan, ettei kumpikaan nahistuisi.
La Vueltassa oli vuorossa jo 18. etappi, vuoriluonteinen. Ehdimme katsoa loppukilometrit. Oli taas jännittävä loppu. Ikävä kyllä Robert Gesink ei jaksanut kärjessä yksin, hänet ajettiin kiinni loppusuoralla. Voittajaksi ajoi kokonaiskilpailun johtaja Remco Evenepoel. Toiseksi ajoi Enric Mas ja Robert Gesink jäi kolmanneksi. Jäljellä on enää kolme etappia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti