Eilen söimme raclettea ja sitä varten ostettua rosmariinileipää jäi puolet. Leipä oli sen oloista, ettei se paranisi seuraavaan päivään eikä olisi kovin hyvää syötävää sellaisenaan. Niinpä tein siitä köyhät ritarit tänään aamiaiselle.
Loimulohta köyhillä ritareilla kahdelle
- 4 viipaletta vaaleaa rosmariinileipää
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 rkl voita
Päälliset
- 1 rkl voita
- 2 kananmunaa
- suolaa ja pippuria
- palanen loimulohta
- salaatinlehtiä
- kirsikkatomaatteja
Sekoitin lautasella kananmunan ja maidon tasaiseksi ja unohdin maustaa seoksen, hieman vaikka jauhettua paprikaa oli sopinut. Kastoin leipäviipaleet munamaitoon ja paistoin ne pannulla voissa. Toisella pannulla paistoin kevyesti vatkatut kananmunat ja maustoin ne suolalla ja pippurilla. Siinäkin olisin voinut hieman iloitella mausteilla. Nostin köyhät ritarit tarjoiluvadille ja sommittelin joka palaselle salaatinlehtiä.
Paistoin munakkaan vai toiselta puolelta, yläpuoli sai vain hyytyä pienellä liekillä. Jaoin munakkaan neljään osaan ja nostin jokaiselle ritarille salaatin päälle munakasta. Jaoin loimulohipalan neljään osaan ja ne leiville. Päälle vielä kirsikkatomaatteja puolikkaina. Vähän olisi voinut olla räväkämpi makumaailma, mutta kyllä se marraskuun lopun sunnuntain aamupalalla maistui. Kaasuliedellä valmistui koko aamiainen kahveja myöten, mutta valoa oli ihan pakko vähän sytyttää, vaikka sähkö maksaakin tänään taas paljon.
Ihanan näköiset leivät! Ja kekseliäästi käytetty leivän loppu, tätä kekseliäisyyttä nyt tarvitaan (meidän viime viikon lohen loppu meni pastaan tölkkisimpukoiden kanssa, ei ollut ollenkaan visuaalista tai kaunista).
VastaaPoistaYhä enemmän teen ajatustyötä, että kaikki hankittu ruoka syödään ja mitä erilaisimmin sovelluksin, sen parempi. :)
Poista