Dak tarkoittaa kanaa ja naengchae kylmää salaattia, jossa on tyypillisesti mukana joku proteiinin lähde ja perinteinen korealainen kastike, kuten pinjansiemenkastike. Meillä ei ollutkaan nyt pinjansiemeniä, joten tein kastikkeen seesaminsiemenillä. Nämä lingvistiset tiedot ja ylipäätään koko ruokalajin löysin aarreaitastani Korean Bapsang.
Meillä oli kokonainen broileri, jonka kypsensin painekattilassa, tästä voi lukea myöhemmin postauksesta, se ei ole valmis vielä. EDIT: nyt on. Kokonainen lintu ei tietenkään mennyt tämän päivän postauksen ateriaan, vaan käytän osan broilerista muihin ruokiin. Lähdeohjeessa kana/broileri oli kypsennetty keittämällä, mutta minulla oli tosiaan painekattilapäivä, toisaalta kaipa sitäkin jonkunlaiseksi keittämiseksi voi kutsua.
Dak Naengchae – korealainen kanasalaatti
- yksi rintafile ja yhden koipireiden lihat nyhdettynä painekattilassa kypsennetystä kokonaisesta broilerista (kaikki muut lihat nyhdetty ja laitettu talteen tiiviiseen rasiaan jääkaappiin)
- 10 cm pätkä kurkkua
- 1/2 keltaista paprikaa
- salaatinlehtiä
- punaisen kiinankaalin aivan sisin osa (jäänyt aiemmasta ruoanvalmistuksesta)
Seesaminsiemenkastike
- 3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 rkl vettä
- 1 rkl vaaleaa etikkaa tai miriniä (minulla cavasiideriä, alkaa olla etikkavarasto vähissä)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappia (korealaista ei löydy, mutta käytin dijonia)
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl valkosipulimurskaa
- ripaus suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti