lauantai 3. joulukuuta 2022

Hobak Buchim – korealaiset kesäkurpitsapannukakut


Piipahdimme tällä viikolla Tallinnassa, olisi sitä voinut olla pitempäänkin, mutta nyt oli aikaa viipyä kaksi yötä. Olin katsastellut valmiiksi Tallinnan Aasia-kauppoja ja  Väike-Ameerika-kadulla omakotitalon näköisessä rakennuksessa on oikein pätevä kauppa, joka on auki ilmeisesti vain iltapäivisin klo 14-18. Onneksi satuimme oikeaan aikaan. 

Olin katsonut kaupan nettisivuja ja kiinnostuin siitä lähinnä siitä syystä, että siellä oli myynnissä korealaista sojua. Sitähän voi ostaa myös Alkosta, mutta maustetut sojut ovat kiinnostukseni kohde tällä erää. Kaupassa oli persikkamakua ja ostimme sitä pullon. Sen lisäksi löysin korealaista pannukakkutaikinajauhetta. Sitä käytetään monissa korealaisissa ruokaohjeissa, tietysti mixin voi ohittaa tekemällä taikinan vehnä- ja riisijauhoista. Minä innokkaasti ostin puolen kilon pussin pannarimixiä. 


Tänään meillä oli päivällisellä pakastimen aarteena teriyakilohta riisin kanssa, sisareni valmistamaa kimchiä ja sivuruokana kesäkurpitsapannukakkuja. 

Ohjeen kesäkurrepannareihin otin suosikkiblogistani. Sovelsin hieman, tässä on määrät neljään pannariin. 

Hobak Buchim – neljä kesäkurpitsapannukakkua

  • pieni kesäkurpitsa 
  • 1 tl suolaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 kananmuna
  • ripaus pippuria
  • 2 rkl korealaista pannukakkumixiä ( jollei sellaista ole: 1 rkl vehnäjauhoja+1 rkl riisijauhoa)
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • ruohosipulia silppuna 
  • seesaminsiemeniä

Dippikastike

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • ripaus gochugarua (korealainen chilijauhe)
  • ripaus pippuria
Sekoita dippikastikkeen aineet ja jaa se kahteen pieneen kuppiin. 

Olen usein katsonut eri lähteistä miten näppärästi porkkana tai kesäkurre saadaan leikattua ohuiksi tikuiksi. Nyt osasin itsekin. Leikkasin ensin kurpitsan mandoliinilla noin 2 mm viipaleiksi ja sen jälkeen sommittelin viipaleet jonoksi. Sitten leikkasin viipaleet vinottain veitsellä ohuiksi tikuiksi. Hämmästyttävän tehokasta. 


Nostelin kurpitsatikut kulhoon ja ripottelin niille teelusikallisen suolaa, sekoittelin  ja jätin ne ässehtimään 10 minuutiksi. Odotellessani viipaloin sipulin oikein ohuiksi suikaleiksi. Lähdeohjeessa oli mukana myös hieman chiliä, minulla ei ollut nyt chiliä joten omitteerasin sen.

Puristin kurpitsatikuista irtoavaa nestettä kulhon pohjalle ja siirsin tikut lautaselle. Sekoitin kulhon pohjalla olevaan nesteeseen kananmunan ja pannarimixin ja vispilöin niin tasaiseksi kuin mahdollista. Pikkupaakut eivät kuulema haittaisi mitään. Yhdistin taikinaan suolaitketetyt kesäkurpitsatikut, sipuliviipaleet ja pikkuisen pippuria. Sekoitin taikinan tasaiseksi. 

Kuumensin lettupannun ja sillä hieman öljyä. Jaoin taikinan pannun neljään koloseen. Paistoin pannareita pari kolme minuuttia puoleltaan. 


Nämä kesäkurpitsapannukakut ovat aivan mahtava sivuruoka, ne voi laittaa tarjolle kaikenlaisen muun korealaisen ruoan kanssa, päälle hieman seesaminsiemeniä ja ruohosipulisilppua. 


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan uudehkolle Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki Koreaan vivahtavat postaukset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti