Hotteok on suosittua korealaista katuruokaa, näin luin Korean Bapsang-blogista, josta tämänkin ohjeen nappasin. Tein sellaisia eilen ensimmäistä kertaa. Sain aikaa viisi hotteokia, sillä puolitin ohjeen. En osaa sanoa montako tällaista Etelä-Koreassa kerralla syödään, mutta me söimme ensin puolitoista/nokka ja jätimme kaksi myöhemmäksi. Luin ohjeita muistakin lähteistä, erilaisia täytevaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, minä tein yksinkertaisen kaneli-sokeri-pähkinätäytteen, koska niitä juuri sattui olemaan. Kanelin ja sokerin seosta oli pieni purkillinen jäänyt edelliseltä churrokerralta.
Sisareni tiesi kertoa, että nimen hotteok ensimmäinen tavu tarkoittaa kuumaa, kuten ho-ho kun puhalletaan kuumaan ruokaan, ettei kieli palaisi.
Hotteok – korealaiset makeat pannukakut kahdelle
- 1,5 tl kuivahiivaa
- 0,5 dl lämmintä vettä
- 1 tl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 0,5 rkl sokeria
- 1 rkl öljyä
- 1 dl maitoa
- sokeri-kaneliseosta
- pähkinämurua
- öljyä paistamiseen
Kuva Amazonilta, palautan heti kun käskevät. |
Sellaista minulla ei kylläkään jostain ihmeen syystä ole, joten käytin erittäin painavaa litistysvälinettä, jota yleensä käytän hampurilaispihvien litistämiseen ja lyttypottujen survomiseen. Toimi ihan hyvin.
Hotteokit syödään kuumina, varotaan erittäin kuumaa sokerisisusta. Maistuivat paljon meikäläisille tikkupullille. Tykkäsimme!
Lisään ohjeen sekä CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut-välilehdelle, että uudelle Pöytä Koreaksi-osastolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti