Tänään säästin niin tiskiä kuin sähköäkin tämän ruoan valmistuksessa. Otimme eilen sulamaan pienen lohipalan pakastimesta ja hetkisen googlailtuani osuin blogiin, jonka ohjeita teen vaikka kuin paljon elo-syyskuisin, kun on La Vueltan aika. Viime vuonna Albert oli kokkaillut pastaa siihen malliin, että minähän kopsasin ohjeen tänään oikein iloisena. Tosi hyvä ohje. Minun oli tarkoitus käyttää kaksi pussin pohjaa pienehköä pastaa, en nimittäin saa avata uutta pakkausta kuivapastaa ennen kuin jämäpussit on käytetty. Näissä kahdessa pastalaadussa oli sama keittoaika, joten senkin puolesta ne olivat omiaan samaan pataan.
Yhden pannun lohipasta Albertin tapaan neljälle (eli meille kahdelle tänään ja huomenna)
- noin 300 g nahallista ruodotonta lohta
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- 1 pieni punasipuli
- 5 cm pätkä kesäkurpitsaa
- 1 kevätsipuli
- 1 tl valkosipulimurskaa
- 1 tl pimentonia (unohdin)
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1,5 tomaattimurskapurkillista vettä (huuhtelu samalla)
- 200 g pienikokoista pastaa (kahta erilaista, sama keittoaika)
- lisää suolaa ja pippuria
- kuivattua persiljaa
- 0,5 dl maustettua smetanakastiketta (tähdenlento, oli toisen aterian osana pari päivää sitten)
- 0,5 dl kermaa
Leikkasin lohen pariin palaan ja ripotin päälle suolaa ja pippuria. Silppusin sipulit ja leikkasin kesäkurren tulitikkumuotoon, Albert käytti pinaattia vihreänä osana, sitä meillä ei ollut. Kuumensin pannulla oliiviöljyä ja paistoin lohipaloja molemmin puolin noin 4 minuuttia. Nostin palat lautaselle odottamaan.
Kumosin pannulle kesäkurretikut, sipulit ja valkosipulin, sekoittelin ja paistelin niitä pari kolme minuuttia. Kaadoin pannulle tomaattimurskan ja sekoitin taas. Annoin kiehua jälleen pari kolme minuuttia. Lisäsin pannulle puolitoista tomaattimurskapurkillista vettä. Kun seos oli tasaista ja kiehuvaa, lisäsin pastat mukaan ja tasoittelin seoksen. Laitoin kannen päälle ja annoin pastan kypsyä noin 5 minuuttia.
Irrotin odotellessani lohen ja nahkan ja pienin kalan suupalan kokoisiksi paloiksi. Nostelin ne pannulle päällimmäiseksi ja laitoin taas kannen päälle vielä muutamaksi minuutiksi. Kokeilin sitten pastan kypsyyttä ja kun pasta alkoi olla sopivaa, sekoittelin lohipalat kunnolla koko settiin ja yhdistin vielä smetanan ja kerman. Annoin ruoan vielä hautua muutaman minuutin.
Maistelin, lisäsin suolaa ja pippuria ja ripotin päälle kuivattua persiljaa oikein kunnolla. Se pimenton unohtui kokonaan, olisi varmasti sopinut, mutta oli tämä näinkin todella hyvä ruoka. Söimme kunnon annokset ja loput laitoin foliovuokaan, jonka lämmitämme huomenna kiukaan päällä. Ähäkutti Fortum.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti