Coleslaw on hyvä sivuke monenlaiseen ruokaan ja vielä parempi, kun sen kiepauttaa kohti Koreaa. Olisin voinut kiepauttaa hieman enemmänkin, mutta ensi kerralla sitten. Ohjeen otin pääpiirteissään täältä.
Korean Coleslaw (pieni määrä)
- puolikas pikkuisesta keräkaalista (noin yhteenpuristettujen nyrkkieni kokoinen kaali kyseessä)
- 1 porkkana
- puolikas punainen suippopaprika
- 1 napakka kevätsipuli
- 1 dl kotitekoista kimchiä
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl tummaa sokeria
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
Raastoin kaalin, porkkanan ja paprikan ja sekoitin niihin silpuksi leikkaamani kimchin (+vähän lientä purkista) ja kevätsipulin. Sekoittelin ja lisäsin mukaan majoneesin, sinapin, sokerin ja siirapin, sekä etikan. Maistelin ja lisäsin pikkuisen suolaa. Tästä tuli pirteä slaw, mutta kimchiä olisi voinut olla vähän enemmän ja sokerin ja siirapin olisi voinut puolittaa, tai jättää toisen pois. Jos kimchiä ei olisi ollut saatavilla suurempaa määrää, olisi pieni ripaus gochugarua voinut olla paikallaan tuomaan lisää lämpöä.
Söimme korealaista kaalisalaattia nakkisämpylöiden täytteenä, oli oikein sopiva sivuke. Loput syömme tänään kotitekoisten hampurilaisten kanssa. Leivoin eilen puolet taikinasta hodarisämpylöiksi ja puolet hampurilaisia varten.
Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki korealaiskokkailuni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti