Korealainen keittiöradiokanavani |
Jokunen viikko sitten meillä oli pakkorako korjata jääkaappimme, rakastetun Festivon, oven sarana. Suuremman oven sarana on vaihdettu jo joitakin vuosia sitten kertaalleen, mutta nyt se alkoi taas näyttää merkkejä kulumisesta, sillä ovi alkoi roikkua. Onneksi Jyväskylässä on liike, joka myy varaosia Festivoon ja sieltä hommasimme muutaman kiemuran kautta uuden saranasetin. Miten tämä sitten liittyy possunkylkeen? Siten että varaosaliikkeen vieressä on lihakauppa, josta hommasimme aikoinaan Merituulin nelikymppisille riittävästi pekonia dagen efter-aamiaiselle ja tällä kerralla muhevaa possunkylkeä, kun kerran lähistöllä olimme. Emme useinkaan liiku siellä seuduin.
Olin usein nähnyt korealaisia ruokaohjeita, joissa käytetään possunkylkeä ja kokeilinkin kerran sellaisen valmistamista, muistaakseni viime kesän alussa. Silloin ostin ohuita kylkiviipaleita ja kuivatin ne aivan mauttomiksi pahvinpaloiksi, josta syystä niistä ei olekaan postausta blogissa. Nyt ajattelin olla viisaampi ja ostin paksuja kylkiviipaleita.
Ohjeen ruokaan otin The Subversive Table-blogista. En käyttänyt valmista bulgogi-kastiketta, vaikka sitä olikin pantryssä parikin pulloa. Tein kastikkeen ihan itse, tosin tällä kertaa minulla ei ollut pari euroa maksavaa nashi-omenapäärynää, eipä tietenkään nyt, kun ohje erityisesti olisi sitä vaatinut. Mutta oli tavallisempi päärynä. Hieman määriä muunnellen tein näin:
Possunkylki grillattuna
- 6 paksua viipaletta possunkylkeä
- 1 päärynä
- 1 sipuli
- 3 rkl gochujangia (korealainen chilitahna)
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl miriniä
- 2 rkl gochugarua (korealainen chilihiutale)
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 tl valkosipulimurskaa
- 2 tl inkiväärimurskaa
- annoksen päälle silputtua kevätsipulia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti