Minulla oli mielikuva, että olisin tehnyt clafoutis-nimistä ranskalaista paistosta, nimenomaan kirsikoista, joskus blogin alkuvuosina. Blogin ainoa clafoutis oli vuodelta 2012, muttei Tour de Francen aikaan, vaan aikaisemmin keväällä huhtikuussa. Ilmeisesti muistini on huononemassa, kun en muista kaikki yli 2000 postausta aivan oikein.
Nyt tein kirsikkaclafoutisin Pardon your French-blogin ohjeella, jota pienensin hieman laveasti puoleen sopimaan pieneen valurautapannuuni.
Kirsikkaclafoutis Tour de Francen päätöspäivänä
- 26 kirsikkaa
- nokare voita paistinpannun voitelemiseen
- 1,5 dl punaista maitoa
- 75 g sokeria
- 2 pientä kananmunaa
- 0,5 tl vaniljatahnaa
- 1 rkl Kirschwasser-viinaa
- ripaus suolaa
- 30 g vehnäjauhoja
Otin kirsikoista kivet pois ja voitelin pienen valurautapannun. Kuumensin uunin 175 asteeseen. Sekoitin taikinan ainekset, kananmunat, sokerin, maidon, vaniljatahnan, suolan ja jauhot sekä lirauksen Kirschwasseria tasaiseksi taikinaksi. Asettelin kirsikat pannun pohjalle ja kaadoin taikinan päälle. Paistoin clafoutista noin 45 minuuttia. Se sai jäähtyä rauhassa huoneenlämpöön ja nautimme sen iltasella samppanjan kera, kun Tour de Francen viimeistä etappia ajattiin.
Kuten hyvin tiedetään, kokonaiskilpailun kärkeä ei uhata tällä seremoniallisella päätösetapilla, mutta maaliin pitää toki kaikkien ajaa. Lopussa oli sitten se kirimiesten huippuhetki, jokainen sprintteri tahtoisi voittaa Champs-Élyséellä. Tänä vuonna se nopein oli Jordi Meeus (ikinä kuullukkaa). Tästä alkaa haastetauko ennen vuoden viimeistä osuutta, Espanjassa ajettavaa La Vueltaa. Se kilpailu alkaa 26.8.2023. Silloin olemme matkalla, joten kokkaan espanjalaisittain mobileolosuhteissa sen minkä kykenen. Tänään juuri saimme tietää, että Tourin voittaja Jonas Vingegaard osallistuu myös Vueltaan, sepä onkin mielenkiintoista, sillä myös Primoz Roglic samasta tallista ajaa Vueltan. Jännää!
Usein tehty ja aina maistuu
VastaaPoistaPitää minunkin useammin tehdä, on helppo ja nopeakin!
Poista