Tänään oli taas kokkaa omista varastoista-päivä, mietin että jonkunlainen ruokaisa salaatti sopisi tähän perjantaihin, jolloin Giro d'Italia alkaa pian olla taputeltu ja vielä tarvitaan muutama Italia-ruokahaasteen ruokalaji. Googolailin leirialueen erinomaisella ostonetillä hetkisen ja osuin ohjeeseen, joka vaikutti todella paljon Nizzan salaatilta, mutta jota kutsuttiin nimellä Ligurian tuna salad. Liguria on alue Italiassa rannikolla Ranskan rajan läheisyydessä, joten ruokaperinteissäkin on paljon samaa.
Ohjeen huutamia vihreitä papuja en nyt saanut mistään käsiini, olisihan niitä eilen ollut markkinoilla, mutten vielä sillä sekunnilla tiennyt niitä tänään tarvitsevani. Käytin niiden sijaan ohuita parsoja, jotka ovat edelleen iskussa oltuaan viileässä vedessä kukkamaljakossa. Ohjeen otin täältä ja ruokalajilla on oikein italiankielinen nimikin, condiglione. Kai. Paprikaa ja sellerinvartta ei ollut varastoissani.
Ligurialainen tonnikalasalaatti kahdelle
- 6 pientä perunaa (koska enempää ei ollut eikä paria perunaa viitsinyt jättää)
- vettä ja suolaa perunoiden keittämiseen
- 2 kananmunaa
- 10 ohuen violetin parsan nuppu ja muutama sentti vartta
- 1 tölkki tonnikalaa öljyssä
- 1 pieni punasipuli ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- puolikas suuresta punaisesta tomaatista
- puolikas pienemmästä keltaisesta tomaatista (ja taas meillä on puolikas tomaatti jääkaapissa)
- muutama anjovis
- 16 mustaa oliivia (ehkä enemmän, ehkä vähemmän)
- 1 rkl kapriksia (ei niitä ihan pienimpiä, muttei suuria varrellisiakaan)
- tuoretta basilikaa
- punaviinietikkaa (koska mitään valkoista etikkaa ei ollut)
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Rainbow-etikka toimi ihan buenosti |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti