sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Crêpekakku raparperihillolla


Tämän päivän ranskalaisuus on vain nimessä, ei ollut aikaa etsiä mitään kunnolla ranskalaista jälkiruokaa, vaan tein samankaltaisen crêpekakun kuin muutama vuosi sitten. Tällä kertaa keittelin pikaisen raparperihillon täytteeksi kakulle. 

Raparperi-mansikkahillo 

  • 8 raparperin vartta
  • noin 12 mansikkaa
  • 2, 5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl jauhettua vaniljaa
Leikkasin raparperit noin 1-2 sentin paloihin ja mansikat neljään osaan. Aluksi keittelin raparperia yhdessä sokerin, vaniljan ja veden kanssa ja kun raparperi oli pehmennyt ja hillo alkanut kiinteytyä, lisäsin mansikkalohkot mukaan ja laitoin liekin pois kattilan alta. Sekoittelin ja kaadoin hillon toiseen astiaan, että se jäähtyisi nopeammin. 

Paistoin crêpejä noin litran taikinasta, laitoin niiden väleihin leivinpaperipaloja, etteivät ne tarttuisi toisiinsa. Kun hillo oli jäähtynyt, vatkasin 3,3 dl purkin kuohukermaa vaahdoksi. Crêpet olivat myös jäähtyneet. Laitoin kakkuvadille alimmaksi crêpen, sitten kermavaahtoa ja hilloa. Käytin 6 crêpeä , kolme jemmasin huomiselle. Kakun pinnalle tuli loput kermavaahdosta ja todella hyviä juuri ostettuja mansikoita koristeeksi. 

Tour de Francessa oli jälleen Tadel Pogacarin päivä, hän voitti vuorietapin ja kasvatti johtoaan kokonaiskisassa. Jonas Vingegaard ajoi toiseksi tänään. Huomenna kisassa on lepopäivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti