perjantai 19. heinäkuuta 2024

Hampurilaiset ranskalaisella vivahteella

Meille iski hampurilaismieliteko, mutta Ranska-ruokahaaste on yhä käynnissä. Niinpä etsin ranskalaisvivahteita purilaseen. Näppärimmin se kävi karamellisoimalla sipulia hyvän aikaa. Otin ohjeen täältä

Karamellisoitu sipuli

  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl konjakkia
Viipaloin kuoritun sipulin mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Kuumensin pannulla nokareen voita ja laitoin sipulin voihin kypsymään. Sekoittelin hetkisen ja jätin sitten sipulin kypsymään pienellä lämmöllä noin puoleksi tunniksi. Kun sipuli oli kauniin väristä ja kypsää, lisäsin pannulle konjakin ja annoin sen kiehua pois. Kaavin sipulin lautaselle odottamaan. 

Hampurilaispihvit

  • 200 g naudan jauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl kuivattuja yrtttejä 
  • 1 rkl oliiviöljyä
Jaoin jauhelihan kahteen osaan ja sekoitin niihin suolaa, pippuria ja yrttiseosta. Painelin jauhelihamassan burgerimuottiin ja puristin kannella pihvit tasaisiksi. Kuumensin ulkona kaasugrillin sivupolttimolla grilliparilaa ja lorautin sille hieman oliiviöljyä. Paistoin pihvejä molemmin puolin muutamia minuutteja. Kun olin kääntänyt pihvit, asetin niille karamellisoidut sipulit ja viipaleet gruyere-juustoa. 


Briosseihin sipaisin hieman voita ja paahdoin niitä parilalla noin viitisen minuuttia ja sitten kokosin meille hampurilaiset. Mukana oli salaatinlehtiä ja viipaleet suuresta tomaatista ja Antilla tietysti sinappia. Olemme lakanneet tekemästä kerrallaan enempää kuin yhdet hampurilaiset, yksi piisaa oikein hyvin ja toisen puolen jauhalihapakkausesta käytän huomenna. Kaksi briossia meni pakastimeen odottamaan seuraavaa purilaismielitekoa. 


Tour de France alkaa olla taputeltu, enää kaksi etappia jäljellä. Tänään oli Peter Selinin sanoin brutaali vuorietappi ja sen ykköseksi ajoi kauden ihmemies Tadej Pogacar. Tämä oli jo hänen neljäs etappivoittonsa tässä kisassa ja hän vahvisti asemiaan kokonaiskisan johdossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti