keskiviikko 21. elokuuta 2024

Eines-kadun empanadat, jotka vaivoin pelastuivat liekeiltä

Minulla ei ole nyt kauhean monta espanjalaisideaa ruokahaasteen toteuttamiseen, joten nyt menimme taas Eines-kadun kautta. Ostimme marketista valmiita pieniä empanada-piirakoita ja melkein täystössin niiden lämmittämisen kanssa. Ajattelin, että on todella hyvä idea laittaa ne kaksikerroksiseen bambuhöystimeen ja antaa kiehuvan veden tehdä tehtävänsä. Periaatteessa näin, samaan tapaan olen höyrystintä monta kertaa käyttänyt. Tällä kertaa kattila oli liian pieni, vaikkakin oli korkea ja kaasulieden liekki liian kovalla. Istuin vielä selin kaasulieteen nähden, mutta onneksi nenä alkoi kysellä, että onko nyt joku kohta tulessa. 

Ihan vähän (äidille kerrottava versio) meinasi melkein hiiltyä höyrystimen alemmasta kerroksesta ennen kuin pienensin liekin ihan pienelle. Sitten kyllä onnistui empanadojen lämmitys ja päivän ateria oli syötävissä. Arvatenkaan tästä ei mitään spektaakkelimaista ruokaohjetta saa aikaan. 


La Vueltassa oli koko kilpailun ainoa tasamaan etappi ja se ajettiin Sevillaan päättyen. Sää oli aivan hirveän kuuma, jossain vaiheessa selostaja mainitsi lämmöksi 47°C. Ihan liian kuumaa. Voittajaksi ajoin tsekkiläinen Pavel Pittner ja kokonaiskilpailua johtaa edelleen Primoz Roglic. 

tehokkaasti pysäköity

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti