sunnuntai 18. elokuuta 2024

Pan con Tomate


Tänään meillä oli melko viitteellinen päivällinen, varastossa oli neljä pientä raakamakkaraa, jotka paistoimme pannulla ja niiden kaverina oli tomaattileipiä. Kävimme aamulla markkinoilla, jotka ovat joka sunnuntai Amboisessa joen rannassa ja sieltä ostimme hyvän hapanjuurileivän. Arvelin, että nuo artesaanileivät ovat kalliita, mutta ainakin tässä kojussa oli hinta hyvin kohtuullinen, kilohinta oli 7,50€ ja tuo melko iso leipä maksoi 4,40€. Söimme siitä puolet tänään ja huomenaamulla sitten lisää. 

Pan con Tomate kahdelle

  • 6 viipaletta hapanjuurileipää
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 3 eriväristä tomaattia
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • tuoretta basilikaa
Olin liian laiska kaltatakseni tomaatit, leikkasin niistä kuoret vähän puolihuolimattomasti, enkä myöskään poistanut siemeniä, sillä silloin tomaattia olisi jäänyt liian vähän jäljelle. Leikkasin kuoritut tomaatit kuutioiksi ja sekoitin niihin valkosipulimurskaa ja maustoin suolalla ja pippurilla. Juuri ennen tarjoilua sekoitin vielä mukaan basilikasilppua.


Leivät paistoimme grillin tasaisella paistolevyllä, jolle oli laitettu pikkuisen öljyä ja voita. Lusikoimme tomaattia kuumille leiville ja söimme yhdessä niiden pikkumakkaroiden kanssa. Kolme viipaletta leipää ja kaksi pientä makkaraa oli aivan riittävästi yhdelle aterialle. 



La Vueltassa oli hilly-tyyppinen etappi, jota pystyimme katsomaan koneelta oikein hyvin. Sen nopein oli Kaden Groves ja punaisessa johtajanpaidassa ajaa huomenna Wout van Aert. Katsoimme samaan aikaan naisten Tour de Francen päätösetappia Ranskan telkkarista ja sen voitti Demi Vollering, mutta hän ei pystynyt saavuttamaan kokonaiskilpailun voittoa, vaan sen otti Katarzyna Niewiedoma. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti