maanantai 19. elokuuta 2024

Perunatortilla siitä mistä aita on matalin

Reissumme jatkui tänään Amboisesta Antin linnan kautta Saumuriin, tuota reittiä olemme ajaneet sen verran monta kertaa, että CampaAdria osasi kääntyä oikeasta liittymästä aika hyvin. Minä vain komensin kerran väärin ja otimme saman kiertoliittymän kolmeen kertaan. Kätevää, että on kääntyvät etupyörät. 

Espanjaisen ruokahaasteen toteutimme einesperiaatteella, mutta olipa hyvä eines! En ole tainnut itse saada koskaan tehtyä noin hyvää espanjalaista perunatortillaa. Espanjassa olen syönyt yhtä hyviä tai parempia caminolla. 

Tähän päivään ei siis kuulunut enempiä kokkaamisia, kunhan lämmitimme tortillan pannulla ja lusikoimme kuppiin loput muutama päivä sitten avatusta oliivipurkista, myös loput kirsikkatomaatit ja kaksi minikurkkua kuului ateriaan. 



Olisin halunnut syödä myös hieman manchegoa, mutta sitäpä ei niin vain ollutkaan ranskalaisissa kaupoissa, edes Lidlissä, myytävänä. Onhan se ymmärrettävää, kun omia juustoja on maassa varmaan miljoona erilaista. 

La Vueltassa oli vuorossa kolmas etappi, viimeinen Portugalissa ajettu. Sen voittajaksi ajoi Wout van Aert ja hän pitää punapaidan itsellään. Katsoimme etappia tabletin  gigoilla lopusta, koska leirialueen wifi on tunnetusti surkea. Ja näyttäisi siltä, ettei tabletin liittymän gigojen kulutusta voi taaskaan seurata reaaliajassa, kiva. Mutta onhan kuukausi jo lopuillaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti