Melkein koko päivän on satanut vettä muutamaa pientä taukoa lukuunottamatta. Niinpä olemme pitäneet tonttipäivää ja vielä autossa sisällä. Aamulla Antti osti croissantien lisäksi patongin, jonka täytin meille päivälliseksi. Tein tosin niin suuret annokset, ettemme jaksaneet syödä kuin puolet.
Tonnikalatäytteinen patonki
- 1 täysjyväpatonki
- 1 pieni avomaankurkku
- 1 keltainen tomaatti
- 1 pieni punasipuli
- 1 tölkki ranskankermaa
- 1 tölkki tonnikalaa öljyssä
- 1 tl valkosipulimurskaa
- salaattisekoituspussin loput
- 10 minimozzarellapalloa
- suolaa ja pippuria
Halkaisin patongin pitkittäin. Viipaloin kurkun ja sipulin mandoliinilla. Leikkasin tomaatin kuutioiksi. Valutin tonnikalasta öljyt ja leikkasin mozzarellapallot puolikkaiksi. Sekoitin kulhossa tonnikalan, ranskankerman, tomaattikuutiot, valkosipulin ja salaattisekoituspussin loput (siinä oli porkkanaa, kaalia, salaattia, maissia nyt ainakin) tasaiseksi massaksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. Annoin seoksen maustua hetkisen ja sitten levitin täytteen patongin pohjapuolella, vähän vähemmänkin olisi riittänyt, olisin voinut jättää ranskankermasta puolet pois.
Levitin täytteet päälle ohuet kurkkuviipaleet, sipulit ja mozzarellapalat ja sitten nostin kannen päälle. Leipä vähän pursui, mutta söimme ne hampurilaispusseista, joten emme sotkeneet itseämme tai muutakaan. Toiset palat käärin paperiin ja folioon myöhemmin syötäväksi. Jääkaapissa täyte varmaan tanakoituu ja on siistimpää syötävää.
La Vueltassa oli todella jännittävä vuorietappi, jossa oli karmea loppunousu. Sen nopein oli kanadalainen Michael Woods. Ben O'Connor piti yhä punaisen paidan itsellään, mutta Primoz Roglic ajoi huippuhyvin ja kavensi O'Cononrin johtoa niin, että sitä on enää 1 min 21 sek. Huomenna on vuorossa kisan pisin etappi, sillä on mittaa yli 200 km.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti