maanantai 16. syyskuuta 2024

CampaReissu2/2024 viikko 7

Seitsemännen viikon alussa olimme vielä Locquirecissa. Säät olivat melko vaihtelevat, kotimaassa on edelleen lämpimämpää. 

Tiistai 10.9.2024 päivä 43



Viimeinen päivä Locquirecissa, kävelimme taas merenpohjaa muutamia kilometrejä. Sen aikaa sää oli oikein kiva, sittemmin on satanut hieman ja tuullut kunnolla. Etenkin, kun piti grillata hampurilaispihvit.

Eilen kun kävelimme kauempana leirialueesta, näimme talon, jonka omistaja on ehkä kyllästynyt siihen, postinkantaja erehtyy talon numerosta. Nyt luulisi näkevän.


Ja kissakin on joltain hukassa, sama ilmoitus on tuolla leirialueen respan lähellä. Toivottavasti Rösty löytyy.


Kaverimme pihasta saimme hieman laakerinlehtiä taas, otimme muutaman oksan siitä valtavasta laakeripuusta, jota on joka tapauksessa trimmattava. Se kasvaa täällä ympäri vuoden.


Hampurilaiset päivällisenä toteuttivat teemaa varastojen tyhjentämisestä. Pian saa taas ostaa uutta ruokaa, kun entisiä on syöty pois.

Huomenna matka jatkuu, muttemme vielä poistu Bretagnesta. Siirrymme vain noin parin tunnin matkan päähän kohti Normandiaa.

HUOM: en saa nyt kuvia siirrettyä, koska netti ei toimi kovin hyvin omilla gigoilla, enkä ala maksamaan kymppiä muutamasta tunnista leirialueen netistä. Joten siirrän kuvia päiväjuttuihin, kun seuraavan kerran on asiallinen netti.

Edellisellä leirialueella netti olisi maksanut vielä poskettomammin, joten siksi melkein koko viikko oli vielä taikinoimatta tähän postaukseen. Yleensä lisään päivän jaaritukset heti sen jälkeen, kun päivän insta on laitettu.

HUOM 2: No nyt se kuvien siirto onnistui, joten mussutukset loppukoon ja #ranskanpatti otsassa laskekoon, kuvat ovat paikoillaan.

Keskiviikko 11.9.2024 päivä 44


Locquirec jäi taas taakse, #mobileteddy näytti tavanomaisen innokkaalta, kun kotimatka alkoi.


Osoitteen laittaminen naviin Ranskassa on sitä, että jätetään kaikki turha pois. Tällä kertaa ensin laitetaan postinumero ja kaikki ennen Verteä voi unohtaa. Lopuksi tulee nuo muutkin tilpehöörit näkyviin ja jos kadun numeroa ei ole osoitteessa, laita vaikka 5. #closeenough . Ja toinen hyvä konsti on katsoa jonkun muun lähellä olevan firman osoite, jos navi tykkäisi siitä. Ja loput ikkunasta katsomalla. Töissä sanottiin, että VFR:nä.


Oli ajallisesti aika lyhyt siirtymä tänään, joten norkoilimme ruokakaupoissa pariin otteeseen. Ranskassakin ilmestyy yhä tosi paljon paperilehtiä, pitäisi kai sanoa printtimediaa. Viikkolehtiä, kuukausittain ilmestyviä, harrastelehtiä jättihyllyissä. Myös sanomalehtiä.


Emme olleet varsinaisesti vierailla seuduilla, oli tuttu #familychapel kaalipellon vieressä, kirkko marketin lähellä. Ja vesitornikaksikko.




Leirialueen vahtikoira on voimissaan, huolellisesti seuraa ketkä pääsevät portista sisään.


En muistanut, että täällä on noin suolaiset nettihinnat, joten persoonakohtaisten gigojen puitteissa mennään.

Ruokana #omastataiasiakkaanpäästä #pastaspam tai #spampasta ihan kuten tykkäätte.


Taylor Swift kaiuttimissa, koska se on oikein ja hyvä ja toivottavasti auttaa. Huom. siivouspäivä oli vasta edessä. Mutta koitapa saada noin hieno tasainen pölykerros aikaan, et varmaan onnistu!


Torstai 12.9.2024 päivä 45


Tänään Antti lähti pyörälenkille, joka typistyi sateen pitämiseksi juna-asemalla. Minä tein sillä välin pyykkijumppaa, sillä ukkoskuuro nousi päälle hyvin nopeasti. Ehdin nostaa pyykit sateen tieltä sisälle autoon, päivän agenda oli alusvaatenäyttely eri puolella CampaAdriaa.

Sain yhden uuden kirkkokuvan. Sen näen ehkä itsekin, kun jatkamme matkaa. (EDIT: en nähnyt, lähdimme ihan toiseen suuntaan).

Sään seljettyä kävimme pyörillä ravintolassa, jossa valitaan merenelävätiskeistä mitä haluaa syödä, minä taas crevettejä ja Antti ostereita. Viime vuonna paikka oli melkein täynnä, nyt oli vain toinen pariskunta meidän lisäksemme. Oli taas todella hyvä setti.

Pilvet alkoivat taas kerääntyä, mutta ehdimme leirille ennen seuraavaa sadetta. Poikkesimme lähikirkossa, koska ovi oli kutsuvasti auki.


Katsoimme Youtubesta Trump-Harris-väittelyn. Ei tullut oksettava olo, kuten vuonna 2020, kun katsoin silloisten kilpakumppanien huutokonserttia.

Silloin tuntui, että pitää saada lääkkeeksi vaikka Teksasin moottorisahamurhaajaa. Sitä ei kotoisasta elokuvakokoelmasta löytynyt, joten otin korvikkeeksi Lentoturmatutkintaa. Se toimii minulla hyvin stressin ja ahdistuksen poistoon yhäkin.

Iltapalaksi söimme ihania juustoja ja leikkeleitä. Oli kiva, että juustopaloissa oli oikein minikokoiset nimikyltitkin.


Perjantai 13.9.2024 päivä 46


Kylläpä ovat säät viilenneet, mittarissa oli aamulla 12 astetta. Kyllä se siitä vähän lämpeni päivän päälle, muttei meillä ole ulkokalusteita eikä markiisia otettuna. Maa on niin mutainen, huono nurmikko päästää mutaa koko ajan läpi, se tarttuu kenkiin ja kaikkeen. Puista putoaa omenoita, meidän katollakin saattaa olla muutama, ne pitää muistaa poistaa ennen lähtöä. (EDIT: ei ollut kuin yksi omena markiisin kotelon reunalla)

Aamun leipä oli taas sarjassamme "aina vain parempi" ja pussikin oli kiva.


Kävelimme naapurikylään, viimeksi siellä ei kirkkoon päässyt sisälle, mutta nyt oli joku siivous - ja remonttipäivä, tuoleja kunnostettiin ja tinneri haisi. Ketään ei kyllä näkynyt, ei ollut pökertyneenä penkkien välissäkään.


Palatessa hoksasimme kiivetä entisen tuulimyllyn katolle, sieltä näkyi hyvin lähikyliin ja kaupunkeihin. Myös Le Mont Saint Michel, jossa olemme käyneet vuonna 2000, ensimmäisellä Ranskan matkalla. Silloin änkesimme kaikkiin turistipaikkoihin ihan pidäkkeettömästi. Kuten vaikka Louvren alle parkkihalliin. Ei sitä enää semmoista. Varsinkaan CampaAdrialla.


Antti kävi tänään taas pyörälenkillä, kun eilen piti pikapalata ukkosen takia. Näkyi kirkkoja ja kappeleita.



Kävimme äsken uudelleen katsomassa merta, kun piti olla se korkein nousuveden hetki. Mutta nyt just on jotenkin laimea nousuvesi, johtunee kuun vaiheesta. Ei ns tullut vesi rantaan asti.


Leirialue on aika täysi. Kunnallinen alue tien toisella puolella meni tänään tältä vuodelta kiinni. Saimme jatkettua yhdellä yöllä viipymistämme, mutta sunnuntaina täytyy jatkaa matkaa. Tulee joku suuri autokolonna, 22 autoa ja alue on siitä eteenpäin muutaman päivän #complet.

Tarkistin, että koska se meidän laivanlähtö taas onkaan ja kirjasin päivät paperille. Ei ole vieläkään kiire.

Lauantai 14.9.2024 päivä 47



Aamun ensimmäinen herättävä ääni oli joku pieni lintulauma, joka laskeutui CampaAdrian katolle ja jatkoi saman tien matkaansa. Seuraavaksi klo 7 löivät kirkonkellot. Yhdeksältä viitsimme nousta ylös.

Antti lähti ostamaan aamiaisleipää, joka olikin tänä aamuna merkillisen muotoiset croissantit, jotka olivat kyllä muuta taikinaa kuin peruscroissanteissa.


Sitten oli aikuisuustuokio, siivosimme auton. Kolme rättiä ja imurin akusta puolet. Ollaan me siistejä, vain vähän hiekkaa, pölyä ja tahroja.


Antti kävi pyörälenkillä ja minä katsoin insta reelsejä. Molempi parempi. Antti näki enemmän kirkkoja ja vesitorneja kuin minä, mutta minä näin enemmän kissavideoita.



Päivällinen oli #koreandinner #beefbulgogi ja parit sivukkeet sekä tilkka sojua. Tein kerrankin tarpeeksi vähän.


Jälkiruokana oli kahvi ja ilmavat pikkuleivonnaiset, joiden nimeä en tiedä, ehkä nekin olivat taas beignetejä.


Katsoimme pitkästä aikaa Amelien, onpa se ihana elokuva.


Huomenna matka jatkuu, tiedämme jopa minne.


Sunnuntai 15.9.2024 päivä 48


Oli vähän harmi, että jouduimme lähtemään juuri tänä aamuna viime päivien leiriltä. Sinne oli tulossa tänään joku caravan club 22 autokunnalla ja olisi ollut mielenkiintointoista vilkuilla (lue:kytätä) miten saapuminen sujuu sille ahtaalle alueelle kapeita viimeisiä katuja pitkin niin isolla kolonnalla. Luultavasti se sujui kuin tanssi ja kaikki meni hienosti.

Me jatkoimme matkaa Normandian puolelle ja aikomus oli mennä Quineville-nimisen merenrantakaupungin leirialueelle. Mistään ei saanut selkoa mihin aikaan respa on auki, mutta olimme toiveikkaita, että se olisi ainakin puolille päiville auki. Navi lupasi meidän olevan perillä klo 11.55.

Kun matkaa oli enää 7 km, tuli eteen tietyö ja kiertotie ja meille tuli lisää matkaa noin 20 km ja aikaa tuhraantui niin, että olimme perillä klo 12.15. Respa oli yhä auki, mutta eihän se nyt mitään todistanut, kiinni se oli aukinaisuudestaan huolimatta ja avautuisi oikeasti vasta klo 15. Voitteko kuvitella, että olisimme jääneet odottamaan 2h45min? Nevöevö vaikka aikaa ois myytäväksi asti.

Tulimme muutaman kilsan päähän kesältä 2022 tutulle leirialueelle, jossa omistaja taas halusi kertoa, että hänen veljensä on Mika Häkkisen hyvä ystävä. Täälläkin on kallis ostonetti, joka ei viimeksi edes toiminut ja saniteetit ovat olleet hienot noin vuonna 1983. Mutta muuten kaikki ok, yöpyminen maksaa 22€ sähköineen ja vessaan ORM.

Matkalla näimme kirkkoja ja vesitorneja ja Ranskan lipun väreihin maalatun lehmän.




Päivälliseksi teimme raclettea, taas niin hyvää rankan hiihtopäivän päätteeksi.


Naapurit olivat ensin hyviä ystäviä toisen pariskunnan mökin terassilla ja nyt petankkikentällä, joku voisi luulla, että menossa on pahahko riita.
Kukko kiekuu, kello on kohta kuusi, mutta illalla. Koirilla on asiaa toisilleen yli tonttirajojen ja naapuruston omakotitaloihin asti.
Tiskit on tiskattu, ilta viilenee ja kun joku vielä kuivaisi tiskit, niin olisipa kaikki hyvin.

Maanantai16.9.2024 päivä 49


Seitsemäs viikko syksyn reissua tuli täyteen. Olemme toista päivää tällä Utah Beachillä olevalla leirialueella.

Ei tämä mikään huippupaikka ole, saniteetit ovat kulahtaneet, mutta vesi tulee ja menee, aamulla saa lämpimän patongin tilauksen mukaan. Suihkua varten saa kuuden minuutin poletin päivää kohden, ei maksa erikseen. Se meille riittää hyvin.

Vähän minua huoletti tämä täysnurmikkoinen tontti, kun vettäkin välillä sataa. Mutta kyllä tämä tästä, olemme strategisesti tontin takalaidalla, joten pois lähtiessä ei tarvitse liikaa kääntää etupyöriä kovemmalle alustalle päästäksemme.

Aamulla satoi vähän, joten otimme aamupalan jälkeen päikkärit ja sateen loputtua kävelimme 2,5 km edelliseen kylään (jonka leirille emme eilen päässeet), jossa on World War II museum. Niitä on täällä päin pilvin pimein, joka kerran käymme jossain uudessa. Nyt oli kyllä 9€ lipulle vastinetta, tosi hieno museo ja opimme, että tämä kohta rannikkoa oli sekä pohjoisin, että läntisin, jolle suuri maihinnousu ylsi.



Matkalla katsoimme rannan taloja ja yhdessä kohden oli niitä maalattuja kiviä pitkä käärmeellinen.



Rannassa kulkee ainakin kaksi eri vaellusreittiä ja pienen rappuskohdan kaiteeseen oli teipattuna lappu, ilmeisesti seuranhakuilmoitus, jossa (kai) 60 v urheilullinen sinisilmäinen mies etsii naisseuraa, ystäväksi tai enemmänkin. Mahtaako tärpätä? Vaeltajia näytti kulkevan paljon tuosta kohden.


Päivällisenä oli lihapullapastaa burrataa kanssa, en sotkenut mekkoa!



maanantai 9. syyskuuta 2024

CampaReissu2/2024 viikko 6

Kuudes reissuviikko toi meidät Bretagneen ja täällä viivyimme koko viikon. 

Tiistai 3.9.2024 päivä 36


Kuudes reissuviikko alkoi ilman sadetta, mikä oli mukavaa. Tulimme nyt oikeasti Bretagneen, vaikka luulin jo eilen meidän tulleen. Se johtui siitä, että joillakin paikkakunnilla oli kaksikieliset nimikyltit ja muutenkin olin niin innokas pääsemään Bretagneen.

Kuvassa 1 on selkeästi äitivesitorni ja lapsivesitorni, lapsi tulee selkeästi enemmän isäänsä. Tuo kaksikko on varmaan kuvattu aiemminkin, mutta ainahan sitä voi ottaa uudenkin kuvan.


Kuvassa 2 on paikallinen pyöräkerho porukkalenkillä, eivät ihan eilisen teeren poikia, mutta pyörät kulkivat vinhaa vauhtia.

Kuvassa 3 on riippusilta, jonka ylitimme joen, jonka nimeä en millään meinaa löytää. Vilaine, nyt löytyi.

Carnacin kirkko on kuvassa 4, siinä näkyy myös heijastuksena ikkunasta sylissäni oleva tiekartta, aina pitää tietää tismalleen missä olemme.


Tänään olikin muuten yllättäen leirialueita täynnä hieman Carnacin itäpuolella, eivät ne kovin suuria olleet ja menossa jo 2-3 viikon päästä kiinnikin. Mutta niin vain oli COMPLET-kylttejä porteilla.

Niinpä tulimme tänne Carnacin liepeille alueelle, joka ei ole aivan merenrannan tuntumassa ja täällä on tilaa vaikka myymään alkaisi. Ja netti toimii hyvin ja on edullista, katettu uima-allas ja kaikki. Tämäkin menee kiinni 21.9. mikäli oikein muistan.

Päivällisenä meillä oli espanjalainen linssikeitto, joka oli mahdottoman hyvää. Oikaisin hieman käyttämällä liemeen säilöttyjä linssejä, sehän on juuri oikein retkikeittiössä. Kuvat 5 ja 6.


Aivan lähellä on luostari, varmaan alle 300 metrin päässä, siitä ei ole vielä kuvaa, mutta ääntä piisaa, kun kellot soivat pari kertaa tunnissa, ehkei sentään yöllä.

Keskiviikko 4.9.2024 päivä 37



Toisinaan käy niin, ettei kaikki mene ihan niinkuin olisi toivonut. Pieni vastoinkäyminen, jossa olisi voinut olla aineksia enempäänkin tärvinkiin sai mielialani vähän alakulon puolelle. Ei mitään vakavaa eikä vaarallista, mutta henkinen hiertymä ja muistutus omien taitojen ja kykyjen tasosta värittivät päivääni.

Pikkuharmista huolimatta kävimme katsomassa aivan mahtavan Carnacin kirkon, siellä jätimme terveiset edesmenneille kynttilän muodossa. En ihan tarkkaan tiennyt millaisella kuvalla varustettu kynttilä olisi ollut paras, mutta kyllä ne terveiset varmaankin menivät perille. Heillekin, jotka eivät ehkä kirkoissa käyneet.



Kokkausintoni lopahti täyteläisesti tältä päivältä, joten söimme vain tapaksia eikä sekään mikään huono vaihtoehto ollut. Olimme ostaneet alennuksesta pakkauksen erilaisia leikkeleitä ja jaksoimme niistä alle puolet. Lopuille pitää keksiä jotain jatkokäyttöä.



Kevään retkellä meiltä lainattiin kysymättä (lue:varastettiin) sähköjohdon adapteri (jonka A hankki rohkeasti takaisin) ja melkein varastettiin minivatupassi. Sekin piti käydä vaatimassa takaisin.

Olimme ajatelleet, että mehän emme enää lainaa mitään kenellekään. Äsken naapuri tuli kysymään ranskaksi jotain ja vaihtoi sitten englanniksi, että löytyisikö Phillipsiä. Minä en tiennyt mitä se tarkoittaa, kun ei kai nyt sentään partakonetta tai kahvinkeitintä. Se onkin (kahdella L-kirjaimella) tietynlainen ristipääruuvimeisseli ja toki meillä sellaisia on, kokonainen setti. A luonnollisesti lainasi sen ja kolmen minuutin päästä naapuri toi setin takaisin ja kiitteli saatuaan jonkun ruuvin kiristettyä. Eli voimme taas pysyä auttavaisina.


Torstai 5.9.2024 päivä 38



Eilinen alavire on poissa ja aloitimme aamun iloisesti käymällä kahdessa luostarissa. Koska muulloin olisi mahdollista mennä samalla alle 2 km kävelyretkellä kahteen luostariin? Ensin kävimme Saint-Michel de Kergonanin luostarissa, joka on nunnaluostari. Sen pihalla pääsi kävelemään ja kurkkasimme kirkkoonkin, mutta siellä oli juuri aamun messu menossa, emmekä tohtineet mennä peremmälle. Olisi kuulema (luetettavalta lähteeltä saatu tieto) voinut mennä keskenkin mukaan.


Toiseksi kävelimme Sainte-Anne de Kergonanin luostariin, joka on parhaan käsityksemme mukaan munkkiluostari. Siellä ei päässyt minnekään sisälle, vain portista piha-alueelle.

Mietimme juuri tässä yhtenä päivänä, etteikö tällä rannikolla ole sodanaikaisia bunkkereita, mutta onhan niitä. Antti näki niitä pyörälenkillään.


Päivällisenä meillä oli espanjalainen kana-riisipannu, jossa oli juuri oikea määrä riisiä, nimittäin korkeintaan puoli desiä raakaa riisiä. Yhtään enempää tähän sopivaa riisiä ei matkakeittiössä ollut, mutta oli sitä lopulta tarpeeksi. La Vuelta alkaa pian olla lopussa, enää kolme etappia ja meillä koittaa ensi maanantaina ruokavapaus! Saatamme aivan alkaa hurjastella pizzojen ja hampurilaisten parissa.



Huomenna matka jatkuu, mutta minne, se on vielä päättämättä.

Perjantai 6.9.2024 päivä 39



Emme päässeet Quimperin leirialueelle, joten jatkoimme matkaparkkiin Locronaniin. Juuri olimme suuressa viisaudessamme ajatelleet, ettemme mene kun #seonniinnähty. Tämä oli toinen yö Camping Car Park-ketjun paikoissa tällä retkellä ja homma on nyt toiminut hyvin. Jäi silloin eräällä kerralla vähän pelko, kun portti ei auennutkaan ja piti alkaa soittaa asiakaspalveluun.

Satoi vettäkin iltapäivän ja me katsoimme pyöräilyä, sekä kyttäsimme matkaparkin tulijoita ja menijöitä. Paikka ei tullut mitenkään täyteen, 40 paikasta oli varattuja noin 20. Nettiä ei tuolla paikassa ollutkaan, joten käytimme omia gigoja, niitä onneksi riittää. Iltasella kävimme vielä katsomassa se niin nähty kirkko. Oli hyvä auringonlaskun aika, kaunis valo.




Lauantai 7.9.2024 päivä 40




Oli taas rauhaisa yö matkaparkissa, en keksi mitään valittamista. En erityisesti edes yrittänyt keksiä.


Kävimme aamulla kävelemässä vielä kylällä ennen matkan jatkamista. Huomasimme että kirkollahan on tänä vuonna tasasynttärit, sen rakentaminen on aloitettu 1624. Kävimme katsomassa hautausmaan ja paljon kirkkoa alemmassa maastonkohdassa olevan käänteisuuden kappelin. Kappelissa haisi justiinsa siltä, mitä meillä sanotaan homeeksi, mutta täällä ei varmaankaan.

Teimme eilen jo varauksen tänne seuraavaan suosikkipaikkaamme Bretangen pohjoisrannalle Locquireciin. Matka ei ollut pitkä, noin 120 km. Poikkesimme parissa ruokakaupassa ja löysin paljon hylättyjä ostoslistoja! Näimme tuttuja vesitorneja ja kirkkoja.

Tämä kunnallinen leirialue on auki ympäri vuoden ja pitemmästä viipymisestä saa ilmaisia öitä. Nyt olemme neljä yötä kolmen hinnalla. On 10A sähkö, lisämaksuton netti toimii ainakin juuri nyt hyvin, saniteetit ovat ok, tilaa on ja hinta on yöltä nyt noin 14€. Ei paha. Ja mikä parasta meillä on hyvä paikka ylemmällä terassitasolla ja tästä on hienot näköalat merelle. Vuorovesi-ilmiö jaksaa aina kiehtoa.

La Vuelta on loppumaisillaan ja samalla meidän vuotuinen espanjalainen ruokahaasteemme. Sen merkeissä söimme tänään hyvää linssisalaattia sivukkeena pannulla paistetuille pienille possupihveille.


Sunnuntai 8.9.2024 päivä 41


Sadepäivä, se alkoi jo yöllä. Jossain lähellä oli myös jumpjumpbileet, varmaan jotain club-touhua, mutta me vanhoina ihmisinä emme tiedä asiasta enempiä. Iso käpy putosi katolle keskellä yötä ja minä olin ihan että kääk. Onneksi meillä ei ollut mitään suunnitelmia tälle päivälle, sillä nyt satoi vettä aika huolella. Aamu alkoi sillä, että leipäjonossa tulos oli puhdas nolla, leipäautomaatti ei ollut täyttynyt. Joku lähileipomo toimittaa leipää leirialueen automaattiin, mutta tänään oli joku häiriö. Ihmisiä oli jonossa, osa luki kirjaa odottaessaan, mutta leipää ei tullut.

Nyt tuli tarpeeseen Pieni pyöreä. En tiennyt, että meillä on näkkäriä mukana.

Sade jatkui ajoittain koko päivän ja koska meillä ei ollut päivällisleipääkään, söimme sen ilman leipää. Ruokana oli ainakin melkein espanjalaista nektariinisalaattia ja kun kisa saatiin maaliin, juomana oli jo Ruotsista varuiksi ostettu cava.

Nyt meillä alkaa ruokavapaa, aikaa on vielä juuri yksi kuukausi ennen kotiinpaluuta. Ei siis vielä kiirettä. Ranskassa viivymme varmaan vielä ainakin viikon tai kaksi.

Maanantai 9.9.2024 päivä 42



Tänään piti olla aurinkoista, mutta olikin enimmäkseen pilvistä, muttei sentään alkanut sataa. Teimme noin 5 km kävelyretken kylille.

Kävimme katsomassa tuttavan taloa, että onhan siellä kaikki päällisin puolin hyvin, sillä hän palaa tiluksilleen vasta vähän syksympänä.

Sitten katsoimme kaksi meille uutta muraalia ja yhden tutun, Gwendal Larher on hänen nimensä. Ainakin tällä paikkakunnalla hän on erikoistunut sähkökeskusten maalaamiseen. Ne ovat todella hienoja. Sattumalta eilen huomasin nämä aiemmin näkemättä jääneet googlekartassa oikein merkittynä muraali-merkinnällä.




On hassu vapaa tunne, kun ruokahaasteet ovat taas ohitse ja ns. saamme syödä mitä haluamme. Nyt syömme vähän varastojamme tyhjemmiksi ja säästämme samalla rahaa loppureissua varten. Viikko 6 tuli näin päätökseen.