tiistai 25. helmikuuta 2025

Korealainen coleslaw – rapea lisäke vaikka mille


Tämä on helppo ja kiva ohje korealaiseen kasvissivukkeeseen, otin siihen vähän vinkkejä eri paikoista, mutta suurimmaksi osaksi on omasta tai asiakkaan päästä. Tein pienen annoksen kahdelle kerralla syötäväksi, mutta tämä kyllä säilyy päivän pari kylmässä ja todennäköisesti vielä saa lisää makuakin. 

Korean Coleslaw

  • neljäsosa pienestä punakaalista 
  • 1 omena
  • 1 porkkana
  • 2 kevätsipulia
  • 1 tl gochugarua (korealainen chilihiutale)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl seesaminsiemenöljyä
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
Leikkasin punakaalin niin ohuiksi suikaleiksi kuin osasin, samoin omenan ja porkkanan ohuiksi tikuiksi, kevätsipulit silpuksi. Sekoitin chilihiutaleet soijan, sitruunamehun ja seesaminsiemenöljyn kanssa kastikkeeksi ja lisäsin vielä noin teelusikallisen seesaminsiemeniä. Sekoitin kastikkeen kasviksiin. Annoin sivukkeen maustua noin vartin verran. Se oli erittäin hyvää ja mukavan rouskuvaa korealaisen nyhtölihapadan ja riisin kanssa. 

Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki korealaiset kokkailuni. 

Näyttäisi siltä, että sivukkeessa on mukana maissia, 
ei ole, mutta tuli mieleen, että se sopisi tähän oikein hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti